Blogin arkisto

Uusimmat kirjoitukset

Mistä kaikki alkoi

Perjantai 25.5.2012


Kaikkihan alkoi siitä kun Vaajakoskella oli 20.11.2011 oli Käsityöpuoti Resiinan joulunavajaiset. Siellä näin kuinka Sasukan Silja maalasi mehiläisvahaväreillä. Juutuin monen muun kanssa katsomaan tuota ihmettä, enkä voinut kuin hämmästellä kuinka upeita taidetoksia hän sai aikaan hetkessä ja kaikki näytti niin helpolta. Silja kertoi pitävänsä kursseja mehiläisvahamaalauksesta eli encaustic artista. Kun pääsin kotiin, surffailin netissä ja luin mitä löysin tästä uskomattomasta taidemuodosta. Ja tietenkin ilmoittauduin heti ensimmäiselle mahdolliselle kurssille, milloin se sitten olisikaan. Ilmoitin myös samantien ostavani aloituspakkauksen eli raudan, värit ja maalauspohjia. 

Ja viimein tuo kurssi koitti tiistai-iltana 29.11.2011. Kurssi alkoi viideltä ja sen piti loppua puoli yhdeksältä, mutta eihän sieltä olisi malttanut lähteä pois. Yhdeksän maissa oli pakko lähteä kotiin. Maalaus oli niin koukuttavaa, että ajantaju katosi täysin. Jatkuvasti sain hämmästyä että sainko minä tämän aikaiseksi. Tekniikka on jotain niin uskomatonta, että sillä saa aikaan hienoja maalauksia vaikka ei osaisi yhtään maalata eikä piirtää.

Tässä ensimmäisiä "luomuksiani" 

lehdetvihrea.jpg

 Näyttää vihreiltä lehdiltä ja tietenkin niitähän tavoittelinkin...

mandalapunainenkukka.jpg

Tästä tuli punainen kukka. Mandalatekniikalla saa hienoa jälkeä, todella palkitsevaa saada tämännäköisiä kuvia ensimmäisten tuntien aikana.

Sitten päästiin maisemia kokeilemaan. Tässä muutamia ensimmäisiä.

maisema_vanha5.jpg

 Perusmaisema.

maisema_vanha10.jpg

 Vihreitä niittyjä ja pieni lammikko.

Avainsanat: encaustic art, mehiläisvahamaalaus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini