Blogin arkisto

Uusimmat kirjoitukset

Maisemia yhdellä värillä

Keskiviikko 6.6.2012 klo 20:29

Tein kokeiluja miten väri vaikuttaa maisemaan ja kuvan luonteeseen. Maalasin yhdellä värillä koko kortin. Tuli ihan kivoja kuvia.

maisema_pun.jpg

Ensin punaista. Nuo kirkkaammat kohdat näyttää kuin olisi tehty eri värillä, mutta kyllä nekin kohdat on samalla väripalikalla tehty, ainakin näin muistelen. On tuon teosta jo aikaa niin ihan varma en voi olla, mutta olen kyllä melko varma tästä.

 

maisema_ruskea.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ruskealla tehdystä tulee vähän mieleen vanhat valokuvat. Tein aidan ja puun kynällä ja puun lehvästö tai neulaset tai mitä ne nyt onkaan, niin tein styluksen harjapäällä.

maisema_sin.jpg

Sama sinisenä.

 

maisema_viol2.jpg

 Sitten muutama violetti maalaus.

maisema_viol.jpg

 

maisema_violkuu.jpg

Ja sitten piti kokeilla kuun tekemistä styluksen pyöreällä päällä. Olisi ehkä kannattanut jättää tekemättä.

2 kommenttia . Avainsanat: encaustic art, mehiläisvahamaalaus, maisema, maisemamaalaus

Purjehtimaan

Sunnuntai 3.6.2012 klo 18:12

Netissä surffaillessa löysin jonkun sivuston, jossa oli tällä tekniikalla maalattuna purjeveneitä satamassa. En löydä sitä sivustoa enää vaikka millä haen, laitan linkin kyllä tänne heti jos löydän. No heti sitten rauta ja värit esille ja kokeilemaan.

purjevenevarikas.jpg

Taivaanranta ei nyt ihan oikeaan paikkaan tainnut tulla, meressä on enemmän punaista heijastusta taivaassa kuin taivaassa itsessään. Tämä on tehty raudalla ja styluksen kynäpäällä sekä pyöreällä päällä. Vasemmalla ylhäällä oleva "planeetta" tuli vahingossa, taivas meni vähän pieleen ja yritin korjata sitä, ei olisi kannattanut.

  

purjeveneet3.jpg

Veneet aika pelkistettyjä. Veteen olisi voinut jotenkin tehdä vähän liikettä mutta siitä tulee helposti lumihanki...

purjeveneet.jpg

Kalastajaveneet satamassa odottamassa illalla kuun loisteessa seuraavan aamun töihin lähtöä.  

purjeveneetpysty.jpg

Tämän tekniikan ja näiden maalausten hienous on tosiaan siinä että niissä voi olla taiteellista luovuutta, ei tartte olla aina ihan just. Värit ratkaisee enemmän kuin pienet tarkat yksityiskohdat.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: encaustic art, mehiläisvahamaalaus, purjevene

Talvimaisemia

Perjantai 1.6.2012 klo 10:40

Talvella lumihankien aikaan piti yrittää vangita paperille ulkona näkyvä ihana sinertävä maisema.

maisema_sininenmeritalvi.jpg

Tästä ei nyt ota selville onko tämä talvimaisemaa vai merimaisemaa... No mutta se on katsojan silmissä. Taivas on jotenkin levoton.

talvi1.jpg

Punertava pakkasillan taivaanranta ja tuulenpuuskan kinostamat hanget. Tai no, talvimaisemaa yritin ja tämmöinen tuli. Näistä maalauksistahan ei koskaan tiedä mitä niistä tulee ja kahta samanlaista on lähes mahdoton tehdä. Ja jos oikein suunnittelee tekevänsä tietynlaisen niin varmaan menee metsään ja tulee täysin erilainen. Mutta, voi tulla paljon parempi kuin aiemmin suunniteltu ja sehän tässä onkin se hieno juttu.

talvi2.jpg

Tässä vielä talvea. Lisäilin vähän hiihtolatuja hankien pinnalle. Ja tässä vaiheessa minulla oli jo stylus, jolla tein tuon auringon tuonne laskemaan. Ruskea puu ja hangesta törröttävät kasvit antavat tähän syvyyttä. Tuo takimmainen latu olisi kyllä ehkä kannattanut jättää pois, ei näytä ollenkaan luonnolliselta. Taivaanranna värit on minusta tässä kivat.

 

talvi3.jpg

Tässä ei oikein taivas ja hanget kohtaa, ei mikään lumi ole tuommoista. Niinpä voisinkin vaikka sanoa että tässä on yritetty fantasiamaailmaa ja hyvin onnistuttu ... :-)

talvipupu.jpg

Tyttäreni halusi että maalaan hänelle pupun. Tässä on mustalle pohjalle tehty öistä talvimaisemaa. Tähdet, kuu ja pupu ja latu on tehty styluksella. Tällaisia voisi käyttää vaikka lastenkutsujen kutsukortteihin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: encaustic art, mehiläisvahamaalaus, talvimaisema, lumihanget

Kesäisempiä maisemia

Perjantai 1.6.2012 klo 10:40

Sitten vähän ajankohtaan sopivampia maisemia. Nämä on niitä aika perusmaalauksia, siis taivas, erilaista maastoa, järvi, kasveja, pensaita, lintuja. 

maisema_vanha9.jpg

Kuvassa on vähän kummallisesti ihan kuin olisi lumihiutaleita taivaalla. Oliskohan ne jotain ilmakuplia sen värin ja pohjan välissä vai mitä lie. Tämä on sieltä varhaisemmasta tuotannosta :-) huomaa noista linnuista, ei ollut oikein vielä lintujen teko tuolloin hallussa. 

maisema_vanhajarvi.jpg

Järven pinta ei ihan kuvasta tuota taivasta, mutta kukapa tietää vaikka tässä on joku hyvin syvä ja sininen järvi, joka säilyttää sinensä vaikka taivas olisi vaaleakin.  

maisema_vanhajarvi2.jpg

Ja sama kuin edellisessä eli vesi ei kuvasta taivasta, mutta taiteilijan näkemys on nyt tämä :-)   

maisema_vanha8.jpg

Alareunassa tahtoo vähän punaiset "kanervat" ja muut kasvit sekoittua veden kanssa.

maisema_vanha6.jpg

Taivas on aika myrskyisen oloinen. Aurinko taitaa kuitenkin jostain suunnasta paistaa kun niitty on niin heleän vihreä :-) 

maisema_vanha17.jpg

maisema_vanha12.jpg

Noihin taivaiden tekemisiin jää koukkuun. Tulee välillä semmoinen olo että kun vaan voisi tehdä taivaita. No miksipä ei voisi, tietenkin, toisaalta ne voisi olla pitemmän päälle aika tylsiä. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: encaustic art, maisema, maalaus, maisemamaalaus

Kokeiluja

Perjantai 1.6.2012

Ennen kuin sain joululahjaksi styluksen ja siihen pyöreän terän, mietin miten voisin saada pyöreitä muotoja aikaan. Sasukan Silja neuvoi vinkin, että voi käyttää vaikka korkkia tai jotain mitä vaan pyöreää muotoa. No ei kun kokeilemaan ja hyvinhän se toimi.

kukatvihreat.jpg

Tässä vihreä kukkakimppu. Kukat siis tehty kuohuviinipullon korkilla ja varret raudan terällä.

kukatpunainen.jpg

Punainen pohja ja samalla korkki-tekniikalla kukkaset. Lisäsin vähän vihreää varsiin raudalla. Tätä voisi ehkä viimeistellä vähän vielä tekemällä vaikka kehykset tai muuta mutta tämä nyt jäi tähän.

Sitten kokeilin semmoista että samalle pohjalle tulee useampia muotoja eri tekniikkaa käyttämällä.

 abstvalkoinen.jpg

Tämä oli valkoiselle pohjalle tehty, jossa värinä oli violettia. Aikani sitä työstettyäni väripigmentti kävi jo melko vähiin ja kuvasta tuli melkoisen vaalea. Tämä on ehkä vähän tämmöinen sarjassamme "kokeilua ja töherryksiä".

 

abstsininennauha.jpg

Ja toinen samaa sarjaa mutta sinisellä maalattuna. Tuommoista "nauhaa" voisi jossain hyödyntää kun keksisi vain että missä... Mukavasti tämmöiseenkin saa syvyyttä ja ulottuvuuksia ja erilaisia rakenteita.

1 kommentti . Avainsanat: Encaustic art, mehiläisvahamaalaus, kukkia

Mandaloita

Tiistai 29.5.2012 klo 18:54

Encaustic artissa tehdään paljon ns. mandala-kuvioita. Mandala on sanskriittiä ja tarkoittaa "ympyrä". Tässä mandalalla tarkoitetaan keskeltä alkavia samoin toistuvia kuvioita, joista muodostuu kolmiulotteinen vaikutelma. Mandalaa voi tehdä raudan kärjellä tai styluksen erilaisilla päillä.

Encaustic.comin sivulla on hieno monivärinen mandala kuvattuna ja ohjeet kuinka se tehdään. Pitää kokeilla itsekin tuota seuraavaksi.

mandalaviolettikulta.jpg

Tässä olen laittanut keskelle ensin kuparin tai olisko se paremminkin pronssin väristä. Sitten alkanut tekemään raudan kärjellä kuvioita. Ne oisi ehkä olla symmetrisemminkin.

mandalasini.jpg

Näissä tulee kivasti kolmiulotteinen vaikutelma ja kun kuvaa katsoo eri suunnista, siitä tulee erilaisia näkymiä. Tämä voisi olla vaikka joku merenpohja tai sitten ihan vaan sininen mandala...

mandalapunakelt2.jpg

Itselleni tulee tästä mieleen tuli tai jotain palavaa ja kuumaa.

 

mandalakeltasini.jpg

Tässä hyvä esimerkki värien sekoittumisesta. Keltainen pohja ja sinisellä päälle kuvioita, niin kyllä niistä vaan vihreää tulee. Värioppi pätee.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Encaustic art, mehiläisvahamaalaus, mandalat

Mustaa ja valkoista

Maanantai 28.5.2012 klo 19:52

Elämä ei ole mustavalkoista mutta maalaukset voi olla.

Mustalle pohjalle valkoisella vahalla ja sitten raudan reunalla kuvioita ja tällaista jälkeä tuli.

mustavalkoinen4.jpg

Nyt en tiedä onko kameran valoitus aiheuttanut tuon punertavuuden vai onko valkoiseen väriin jäänyt väriä muista väreistä, epäilen kyllä kameraa.

mustavalkoinen3.jpg

  

mustavalkoinen5.jpg

Tässä on myös valoitus vähän pielessä. Kehysten kanssa nämä on oikeastaan parempia. Tai riippuu tietenkin käyttötarkoituksesta.

mustavalkoinen2.jpg

Ja sitten oma suosikkini näistä. Kolmiulotteisia teräviä kasvien lehtiä, kai tässä semmoistakin voi nähdä. Tai viuhkoja, tai mitä vaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: encaustic art, mehiläisvahamaalaus

Jouluisia kuvia

Sunnuntai 27.5.2012 klo 16:31

Tämä postaus ei nyt välttämättä näihin ihanan aurinkoisiin päiviin sovi, mutta koska blogini tekstit on nyt sen puoli vuotta myöhässä niin nythän olisi marraskuun loppu, joten aika on mitä sopivin jouluisille kuville.

Siljan pitämä kurssi oli joulun alla silloin marraskuun lopussa, niin siellä opittiin maalaamaan myös kynttilöitä ja leimasintekniikalla tehtyjä jouluisia kuvia. Teinkin suuren osan joulukorteista tänä vuonna itse, ja olin niin tyytyväinen saavutukseeni...  

yksikynttila.jpg

Ihastuin näiden kynttilöiden tekemiseen ja hetken harjoittelun jälkeen alkoi liekkikin jo syntyä kunnolla ja sen tunnisti liekiksi, seikä se näyttänyt enää vain epäääräiseltä kullankeltaiselta juovalta. Urakoin näitä kynttilöitä eri värisinä, sekä yhden kynttilän kortteja että usean kynttilän sarjoja. 

kolmekynttilaa.jpg

Toinen ihana joulukorttimalli oli leimasintekniikalla tehdyt. Leimasille leimattiin ensin kuusi tai jolupukki ja poroja, tai mitä vaan jouluista korttiin. Kun leima on kuivunut, sen päälle maalataan värit ja sitten koristellaan vaikka laidat. Silja oli leimannut meille valmiiksi korttipohjia ja antoi niitä sitten kotiin mukaan. Ne sukulaiset, jotka ei saaneet kynttiläkortteja, sai sitten poro ja joulupukki -kortteja tai joulukuusikortteja.

porotsininen2.jpg

  porotsinimusta.jpg

    

porotsininen.jpg

 

Kaikki kuusikortit on näköjään löytäneet uuden kodin, en huomannut kuvata niitä ennen lähettämistä. Ensi jouluksi pitäisi keksiä sitten jotain uutta. Tai sitten jatkan kynttilä ja poro -linjalla.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: encaustic art, joulu, mehiläisvahamaalaus, kynttilät, porot

Lisää aloittelijalta

Lauantai 26.5.2012

Kurssin jälkeen on tullut kotona maalattua aikamoisen paljon. Tämä todella vie mukanaan. Nämä blogisivut tulee nyt puoli vuotta myöhässä, eli tässä on edelleen niitä marraskuussa 2011 maalattuja töitä.

abstrviolettisininen.jpg

 

abstrsiniviolettikukka.jpg

Abstraktikuvia. Tosin maisemat on kyllä paljon enemmän minun juttu ja niitä tulee maalattuakin useammin.

maisema_vanha1.jpg

Tässä piti yrittää sudenkorentojen tekemistä kun niiden tekeminen näytti niin helpolta... no täytyy jatkaa harjoittelua. 

maisema_vanha17.jpg

 maisema_vanhavuoria.jpg

Vuoria ja pieni lammikko. On se muuten jännä miten tämän maalaamisen aloittamisen jälkeen kaikki taivaanrannat näyttävät erilaisilta ja maisemien profiilit myös. Maailma on erilainen encaustic arti -maalaajan silmin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: encaustic art, mehiläisvahamaalaus

Mistä kaikki alkoi

Perjantai 25.5.2012

Kaikkihan alkoi siitä kun Vaajakoskella oli 20.11.2011 oli Käsityöpuoti Resiinan joulunavajaiset. Siellä näin kuinka Sasukan Silja maalasi mehiläisvahaväreillä. Juutuin monen muun kanssa katsomaan tuota ihmettä, enkä voinut kuin hämmästellä kuinka upeita taidetoksia hän sai aikaan hetkessä ja kaikki näytti niin helpolta. Silja kertoi pitävänsä kursseja mehiläisvahamaalauksesta eli encaustic artista. Kun pääsin kotiin, surffailin netissä ja luin mitä löysin tästä uskomattomasta taidemuodosta. Ja tietenkin ilmoittauduin heti ensimmäiselle mahdolliselle kurssille, milloin se sitten olisikaan. Ilmoitin myös samantien ostavani aloituspakkauksen eli raudan, värit ja maalauspohjia. 

Ja viimein tuo kurssi koitti tiistai-iltana 29.11.2011. Kurssi alkoi viideltä ja sen piti loppua puoli yhdeksältä, mutta eihän sieltä olisi malttanut lähteä pois. Yhdeksän maissa oli pakko lähteä kotiin. Maalaus oli niin koukuttavaa, että ajantaju katosi täysin. Jatkuvasti sain hämmästyä että sainko minä tämän aikaiseksi. Tekniikka on jotain niin uskomatonta, että sillä saa aikaan hienoja maalauksia vaikka ei osaisi yhtään maalata eikä piirtää.

Tässä ensimmäisiä "luomuksiani" 

lehdetvihrea.jpg

 Näyttää vihreiltä lehdiltä ja tietenkin niitähän tavoittelinkin...

mandalapunainenkukka.jpg

Tästä tuli punainen kukka. Mandalatekniikalla saa hienoa jälkeä, todella palkitsevaa saada tämännäköisiä kuvia ensimmäisten tuntien aikana.

Sitten päästiin maisemia kokeilemaan. Tässä muutamia ensimmäisiä.

maisema_vanha5.jpg

 Perusmaisema.

maisema_vanha10.jpg

 Vihreitä niittyjä ja pieni lammikko.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: encaustic art, mehiläisvahamaalaus

« Uudemmat kirjoitukset